Русија ће предузети војне мере ако НАТО реализује своје претње

© Sputnik / Денис Абрамов / Уђи у базу фотографијаРакетни брод Каспијске флоте са ракетом "Калибар"
Ракетни брод Каспијске флоте са ракетом Калибар  - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће предузети компензацијске војне мере у случају реализације претњи НАТО-а у вези са Споразумом о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, саопштио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков.

Према речима Рјабкова, покушаји да се то што се дешава представи као војно-политички одговор на акције Москве (наводно кршење Споразума о ракетама средњег и кратког домета), представља пропаганду која има за циљ дезинформације међународне заједнице.

„Када те претње почну да се претварају у материјалне кораке, мораћемо да предузмемо компензационе војне мере“, рекао је он.

Дипломата је нагласио да последњих година државе НАТО-а користе идеологију двојног стандарда према Русији, то је обуздавање заједно са дијалогом, ако је то у интересу Алијансе.

„Ми ћемо обуздавати напоре НАТО-а, врло селективно прилазити тематици дијалога са Алијансом за који се залажу чланови те организације“, објаснио је Рјабков.

Раније је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг изјавио да ће НАТО морати да одговори „мерама“, ако се Русија не врати реализацији Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, за шта су јој дали рок од пет недеља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала