Вучић о Харадинајевим оптужбама: Шта ти је подсвест!

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Србима на КиМ помоћи ће држава, а од међународне заједнице не очекујемо ништа поводом отежаног снабдевања нашег народа у покрајини, јер смо њима увек и у свакој ситуацији ми мало више криви, само зато што нећемо да признамо независност Косова, рекао је данас председник Србије Александар Вучић, преноси Танјуг.

Вучић је рекао да зато морамо да се уздамо „у се и у своје кљусе“ и да ће држава видети како све може да помогне свом народу на КиМ у тој тешкој и сложеној ситуацији.

Председник је тако одговорио на питања новинара како је могуће да у 21. веку неко онемогућава снабдевање намирницама и да ли је то вид асимилације Срба на КиМ.

Он је указао да је Приштина сада смислила нови изговор за то што је увела таксе на робу из централне Србије и тако отежава снабдевање Срба на северу покрајине:

„Харадинај је изјавио: ’они хоће уз храну да убаце и оружје и дрогу‘. Шта ти је подсвест! Па, мени ни за 100 година не би пало на памет тако нешто... Оружје и дрога... Ваљда због тога што су то измислили, људи сад не могу да добију храну“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је то озбиљан проблем и да ће се њиме држава бавити.

Видећемо колико и на који начин Србима можемо да помогнемо и на томе ћемо радити и даље, додао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала