Црногорска полиција ускратила податке о забрани уласка српским интелектуалцима

© Sputnik / Дејан Симић / Академик и песник Матија Бећковић
Академик и песник Матија Бећковић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Црногорска Управа полиције одбила је захтев Српског националног савета за достављање информација о статусу забране уласка у Црну Гору српском академику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, те политичару и правнику Дејану Мировићу, саопштено је из СНС-а Црне Горе.

Српски национални савет (СНС) сматра да се оваквим поступком показује однос актуелне власти према званичној организацији српског народа, регистрованој у Црној Гори.

То уједно представља очигледну дискриминацију српских интелектуалаца, али и званичне српске организације у Црној Гори, која се интересовала за разлоге драстичног кажњавања одузимањем права на слободу кретања истакнутим појединцима српског народа, наводи се, између осталог, у саопштењу СНС-а.

Српски национални савет Црне Горе тражи и достављање обавештења да ли таква забрана постоји и, уколико је на снази, који су разлози за њено одређивање, те да ли је евентуална забрана временски ограничена.

Сходно могућностима за поновно подношење захтева, адвокатска канцеларија СНС-а тражиће појединачна пуномоћја од Бећковића, Мировића, Раковића и Антића, како би, коначно, и они лично и јавност у Црној Гори и шире, добили званично образложење о њиховом статусу забране уласка у Црну Гору.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала