Москва: Продужавање европских антируских санкција је „неконструктивна игра“

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Антируске санкције Европске уније Русија сматра нелегитимним и посматра их као „неконструктивну игру“ ЕУ, прокоментарисао је заменик портпарола Министарства спољних послова Русије Артјом Кожин продужавање европских санкција Русији.

„Ми нисмо иницирали санкције. То су неке неконструктивне игре Савета ЕУ. Уопште, то је њихова ствар. Наравно, сматрамо да санкције у принципу нису легитимне. Понављам још једном — све што се могло рећи на ову тему више пута смо говорили“, истакао је Кожин.

Раније је Савет Европске уније званично продужио економске санкције против Руске Федерације до 31. јануара 2020. године. Лидери ЕУ једногласно су се сложили да оставе на снази економске санкције против Русије. Савет је ту одлуку донео у писаној форми. Мере се односе на финансијски, енергетски и одбрамбени сектор, као и на робу двоструке намене.

Односи Русије и Запада погоршали су се због ситуације у Украјини и присаједињења Крима Русији. Оптужујући Москву за мешање у послове Кијева, Запад јој је увео санкције. Москва је предузела контрамере, повела политику замене увоза и више пута изјављивала да је контрапродуктивно са њом разговарати на језику санкција. При томе је Москва више пута одбацивала оптужбе западних земаља о мешању у унутрашње послове Украјине, рекавши да није страна у украјинском сукобу у Донбасу и субјекат Минских споразума.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала