Поповић: Ако се данас одрекнемо Косова, изгубићемо част

© Sputnik / Александар МилачићMинистар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић
Mинистар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар Ненад Поповић изјавио је да се свима мора послати јасна порука да је цело Косово Србија и да се за њега морамо борити на сваком месту и у сваком тренутку; одлучно, мудро, непоколебљиво, уз помоћ наших пријатеља из целог света.

„Ако се данас одрекнемо Косова, ако на било који начин њиме покушамо да тргујемо, због лажних обећања моћника данашњег света, изгубићемо част, одрећи се себе, а наредној генерацији Срба нећемо оставити ни узор ни простор да једном поврати окупирано Косово“, навео је Поповић у изјави за јавност, уочи Видовдана.

Поповић је оценио да се у овом времену, када на Србију врше огроман притисак да се одрекне Косова, да га призна у овом или оном облику, када прогањају наш народ, прете му насиљем и глађу, морамо се поново инспирисати видовданском етиком и схватити да нема попуштања када је у питању суштина и смисао постојања нашег националног бића.

Антивладини протести у Тирани 2. јуна 2019. - Sputnik Србија
Хоће ли Рама потегнути последњи адут: Запалити Косово!

„Уочи сваког Видовдана ми Срби морамо да се сетимо дубоког смисла Лазареве одлуке да брани државу и националну слободу, без обзира на тежину изазова и претњи које су у тешким тренуцима стајале пред њим и пред народом“, наводи Поповић и додаје да не постоји већа вредност за Србе, од националне и државне слободе и од чувања образа, части и достојанства у најтежим искушењима у којима можемо да се нађемо као народ.

„За нас Србе слобода и част су нераскидиво повезани“, каже Поповић и оцењује да је Лазар на Косову дубоко знао да, ако и привремено, услед снаге непријатеља, изгубимо слободу, а сачувамо борбом нашу част и достојанство, они ће као светли примери подстаћи наредне генерације Срба да, у неким новим и бољим околностима, поврате отету слободу, државу и територије, што се, на крају, и догодило.

Према његовим речима, часна борба за слободу и независност, која не мора увек бити оружана, већ често бива и дипломатска, залог су освајања и чувања слободе и независности.

„Због тога, на овај Видовдан, морамо свима да пошаљемо јасну поруку да је цело Косово — Србија. То су границе око којих нема компромиса, ако желимо да останемо Лазаров, Видовдански народ“, закључио је Поповић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала