Повратак Русије у ПС СЕ ствара услове за решавање питања руског дуга

© Sputnik / Доминик Бутен / Уђи у базу фотографијаЗаседање Парламентарне скупштине Савета Европе
Заседање Парламентарне скупштине Савета Европе - Sputnik Србија
Пратите нас
Повратак руске делегације у Парламентарну скупштину Савета Европе (ПС СЕ) ствара услове за решавање питања руског дуга према тој организацији, изјавио је заменик портпарола Министарства спољних послова Артјом Кожин.

Према Кожиновим речима, то је важан корак у превазилажењу дуготрајне кризе у организацији, а одлука Скупштине одражава успостављено схватање незаконитости акција Скупштине о ограничавању права националних делегација из политичких разлога.

„Одлуке усвојене у ПС СЕ стварају услове за правовремено решавање питања дуга Русије према Савету Европе“, објаснио је Кожин на брифингу.

Коментаришући одлуку украјинске делегације и других представника, „који су показали најенергичније противљење повратку руске делегације у ПС СЕ“, да напусте скупштину, Кожин је додао:

„Претпостављамо да их нико није лишио овлашћења и они у сваком тренутку могу да се врате свом раду. Јасно је да Скупштина није подржала њихове покушаје да подстакну конфронтацију.“

Парламентарна скупштина Савета Европе усвојила је 26. јуна резолуцију у којој је у потпуности потврдила овлашћења руске делегације. Касније је ПС СЕ изабрала новог генералног секретара, представницу Хрватске Марију Пејчиновић Бурић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала