Путин: Либералне вредности превазиђене

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током интервјуа за "Фајненшел тајмс"
Председник Русије Владимир Путин током интервјуа за Фајненшел тајмс - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је у интервјуу за „Фајненшел тајмс“ да су либералне вредности превазиђене пошто их је одбацила већина људи, прецизирајући да могу да постоје различите идеје, али оне не могу никоме ништа да диктирају.

Путин је навео да је немачка канцеларка Ангела Меркел направила кардиналну грешку тиме што је усвојила либералну политику према мигрантима са Блиског истока.

„Либерална идеја полази од тога да ништа не треба учинити. Мигранти могу некажњено да убијају, силују, пљачкају, само зато што се њихова права миграната морају заштитити. Каква су то права? Сваки злочин мора бити кажњен“, рекао је Путин.

Он је додао да су због тога такве либералне идеје постале превазиђене, јер су дошле у конфликт са интересима велике већине становништва.

Према речима председника, диктатура присталица ове идеје дошла је скоро свуда: у медије и у стварни живот.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин: Свет у ризику од нове нуклеарне трке у наоружању

„За нека питања сматра се непристојним и да отворите уста. А зашто? Зато нисам заговорник тога да се сви одмах затворе, вежу, распусте, ухапсе, растерају. Не, наравно“, рекао је он.

„Либералну идеју такође не треба уништити, она има право на постојање, па чак је и подржати. Али не треба сматрати да она има право на апсолутну доминацију, о томе се ради“, нагласио је председник.

Путин је такође рекао да има утисак да либерални кругови желе да искористе проблеме кроз које пролази католичка црква, како би је уништили.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала