Путин: Случај тровања Скрипаљевих не вреди ни пет пара

© AP Photo / Ben Birchall/PAПрипадници војске током истраге о тровању бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију
Припадници војске током истраге о тровању бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију - Sputnik Србија
Пратите нас
Случај тровања Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију не вреди ни пет пара, изјавио је председник Русије Владимир Путин у интервјуу за британски „Фајненшел тајмс“ уочи одласка на Самит Г20 у Осаки.

„Слушајте, сва та збрка око обавештајаца и контраобавештајаца није вредна озбиљних међудржавних односа. Како се каже, та шпијунска прича не вреди ни пет пара“, рекао је руски лидер.

„Могао би бескрајно да се продужава списак оног што може да се тврди и чиме можемо међусобно да се оптужујемо... Морамо то да оставимо у прошлости и омогућимо специјалним службама да све разреше“, констатовао је Путин.

Он је, међутим, врло јасно рекао да нема толеранције за шпијуне који су издали своју земљу.

„Издаја је најтежи злочин и издајници морају бити кажњени. Не кажем да је инцидент у Солсберију начин да се то уради, али издајници морају бити кажњени“, закључио је он.

Бивши пуковник Главне обавештајне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су 4. марта у Солсберију у јужној Енглеској, што је узроковало велики међународни скандал. Лондон тврди да је Русија умешана у тровање супстанцом А-234, које британске власти изједначавају са супстанцом „новичок“. Москва то категорички пориче. Истрагу о инциденту тровања Скрипаљевих води противтерористичка јединица Скотланд јарда.  

Русија је више пута предлагала заједничку истрагу о инциденту, али је Лондон игнорисао ту иницијативу и одбио приступ жртвама. Такође, Министарство спољних послова Русије ухватило је британску премијерку Терезу Меј у лажи. Она је тврдила да је отров којим су Скрипаљеви отровани произведен у Русији, али британска лабораторија Портон Даун је то демантовала.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала