Вучић Чепурину: Хвала за све што сте урадили за седам година

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић и Александар Чепурин
Александар Вучић и Александар Чепурин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Русије Александра Чепурина и захвалио му на свему што је урадио у претходних седам година у Србији, а посебно на развоју најбољих могућих односа између Србије и Русије.

Председник је рекао да су Срби пролазили кроз тешке дане и године, током којих им је Русија помагала, посебно на међународној политичкој сцени.

„Помогли сте нам када смо у Савету безбедности УН покушали и успели да заштитимо свој народ и земљу од вечне стигме да смо геноцидан народ“, подсетио је Вучић.

„Када год нам је била потребна помоћ у међународним организацијама и институцијама, ви сте ту били уз нас и зато вам кажем велико хвала у име грађана Србије“, додао је председник.

Вучић је истакао да ни многе друге ствари не би могле да се ураде без подршке Русије, укључујући, у економској сфери, градњу гасовода (који Србија никада није имала), затим најтежи део пруге Београд-Нови Сад-Суботица, од Старе Пазове до Новог Сада, који се гради уз помоћ Руске железнице, а заједнички се гради и најсавременији диспечерски центар.

© Tanjug / ZORAN ZESTICАлександар Чепурин и Александар Вучић
Вучић Чепурину: Хвала за све што сте урадили за седам година  - Sputnik Србија
Александар Чепурин и Александар Вучић

"Заједнички смо успевали све ове године да гарантујемо, или уз вашу подршку, пуну енергетску безбедност и сигурност за све грађане Србије", приметио је председник Вучић.

Посебно је напоменуо да је код руског амбасадора запазио нешто што је ретко кад је реч о дипломатским представницима тзв. великих земаља.

„У сваком тренутку, а никада љубав нисмо тражили, ви сте показивали љубав према нашој земљи, а пре свега, поштовање према нашој земљи“, констатовао је Вучић.

Амбасадор Чепурин је током опроштајне посете рекао да је, када је дошао у Србију, видео да људи нису довољно задовољни животом, те да је у то време осећао велики песимизам код наших грађана, док сада, како каже, види напредак, и морални и економски.

„То је велика заслуга власти и велика ствар“, навео је Чепурин и истакао да Србија има могућности да напредује због промена у управљању државом, која сада има добро руководство.

Чепурин додаје да је врло важно за земљу када нема великих подела и сукоба у друштву.

Похвалио је представнике Владе и истакао је да су то људи који су професионалци и који желе да грађани живе боље и навео је да зато верује у добру будућност наше земље.

Чепурин је додао да је у Србији провео важан део свог живота и да сматра да српски и руски народ могу да напредују заједно и да имају сјајну будућност.

„Видимо да има напретка и да ситуација може да се промени. Само треба да идемо корак по корак напред“, нагласио је Чепурин и додао да имамо много заједничких интереса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала