Песков: Ограничено трајање састанка спречило Путина и Трампа да разговарају детаљније

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков  - Sputnik Србија
Пратите нас
Преговори председника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина били су веома конкретни. Међутим, будући да је састанак био временски ограничен, лидери нису успели да се позабаве детаљније свим питањима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Упркос томе, како је нагласио, на састанку је било речи о билатералним трговинско-економским односима, који ни на који начин не одговарају потенцијалу ни Америке ни Русије.

Песков је рекао да су Путин и Трамп разговарали и о Кини, али и о ситуацији у Идлибу, као и о питањима стратешке стабилности.

Прокоментарисао је наводе и да је Путин позвао Трампа да присуствује наредној Паради победе 9. маја у Москви, рекавши да ће ускоро бити послат и званични позив америчком председнику.

Русија и Велика Британија

Говорећи о сусрету Путина са премијерком Велике Британије, Песков је рекао да је Тереза Меј упитала руског председника о „случају Скрипаљ“, као и да је по том питању добила све неопходне одговоре.

Међутим, Песков није прецизирао о каквим одговорима је реч. Истовремено, навео је да и Русија и Велика Британија разумеју важност успостављања сарадње која је у интересу бизниса.

Након састанка тет-а-тет уследио је разговор у којем су учествовале и делегације Русије и Велике Британије у ширем саставу, где је било речи о трговинско-економским односима двеју земаља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала