Светска кошаркашка федерација подметнула Србији мапу без Косова, јавни сервис одбија да је емитује

© Tanjug / TANJA VALICНови дресови кошаркашке репрезентације
Нови дресови кошаркашке репрезентације - Sputnik Србија
Пратите нас
Радио-телевизија Србије, као и сви други емитери у Европи који су купили право на емитовање Европског првенства у кошарци за жене, добила је пакет шпица, џинглова и осталог промо-материјала за овај шампионат од стране ФИБА, на којима се налази мапа Србије без територије Косова.

Емитери су у обавези да емитују само тај промо-материјал, али РТС је саопштио да неће емитовати прилоге у којима се налази мапа Србије без јужне покрајине.

Материјал у коме су представљени градови домаћини Европског првенства у кошарци, иначе се налазе и на званичном ФИБА сајту.

У синоћњем преносу утакмице Србија-Белорусија, због нестанка струје у Зрењанину, више пута је дошло до прекида у достави сигнала од стране шпанске продукције која производи и прослеђује сигнал „Евровизији“ и свим емитерима, а коју је ангажовала ФИБА.

Током тих прекида, наводи РТС, грешком је емитован један кадар промо-материјала, у којем се видела графика Србије без Косова и Метохије.

Иако је самопроглашена држава Косово чланица ФИБА, РТС саопштава да током овог шампионата неће пуштати промо-материјале који су за нашу земљу неприхватљиви.

Европско првенство у кошарци за жене одржава у Србији и Летонији, а почело је 27. јуна. Наша репрезентација као домаћин игра у Зрењанину, док је Србија домаћин још једне групе чије се утакмице играју у Нишу. Завршница првенства и борба за медаље биће на програму у Београду. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала