Амерички разарач кренуо ка Црном мору

CC BY 2.0 / MC1 Fred Gray / Flickr Official U.S. Navy Page / Амерички разарач класе „Карни“ на војним вежбама
Амерички разарач класе „Карни“ на војним вежбама - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе упутиле су разарач „Карни“ у Црно море где ће учествовати у поморским вежбама „Морски поветарац“ (Sea Breeze), наводи се на веб страници америчке Шесте флоте.

У саопштењу се наводи да је то пета „посета“ америчког ратног брода региону, од којих је последња била у априлу, када је у Црно море ушао разарач „Рос“ како би учествовао у маневрима са поморским снагама Бугарске и Грузије.

​Како наводи агенција УНИАН, „Карни“ је већ започео пролаз кроз Дарданеле.

Украјинско-америчке војне вежбе „Морски поветарац 2019“ почеће 1. јула, а одржаваће се на мору, копну, у ваздуху и под водом.

Према украјинском закону распоређивање страних војних база у земљи није дозвољено, тако да се страним трупама сваки пут улазак дозвољава специјалним законом на предлог председника. Такав закон бивши украјински председник Петро Порошенко потписао је у марту. Осим вежби „Sea Breeze“, он се односи и на украјинско-америчке вежбе „Rapid Trident“, украјинско-румунске маневре „Riverine“, украјинско-британске вежбе „Warrior Watcher“ и мултинационалне маневре „Јаворов лук“ .

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала