Колумбија позива свет да заврши са „диктатуром“ Мадура

Демонстранти у сукобу са припадницима војске на протесту против председника Венецуеле Николаса Мадура у Каракасу
Демонстранти у сукобу са припадницима војске на протесту против председника Венецуеле Николаса Мадура у Каракасу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Колумбије Иван Дуке позвао је међународну заједницу да заврши са режимом Николаса Мадура у Венецуели, након вести о погибији, наводно, од мучења, венецуеланског официра Рафаела Акосте Аревала.

„Свет треба да стави тачку на ову диктатуру (администрације Николаса Мадура)“, написао је Дуке.

Председник Колумбије је додао да се његова држава придружила „осуди смрти капетана Рафаела Акосте Аравела, која је била изазвана мучењима за време његовог боравка у затвору“.

Јуче је државно тужилаштво Венецуеле саопштило да је капетан Рафаел Акоста Аревало, који је ухапшен због покушаја државног удара, преминуо у затвору. Смрт официра је потврдио и његов адвокат, додавши да је узрок смрти било мучење, чије последице су биле видљиве када је ухапшени доведен у суд.

Лидер опозиције Хуан Гваидо позвао је Савет за људска права УН, Међуамеричку комисију за људска права и Међународни суд за људска права да изврше истрагу догађаја.

Подсетимо, у среду су власти Венецуеле спречиле нови покушај државног удара, који је требало да буде изведен између 23. и 24. јуна. Том приликом је била ухапшена група војника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала