Путин подигао војску за борбу с поплавама

© Sputnik / Владимир Смирнов / Уђи у базу фотографијаСитуација у зони поплава у Иркутској области
Ситуација у зони поплава у Иркутској области  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин наложио је министру одбране Сергеју Шојгуу да, у случају потребе, укључи и војску у борбу против поплава у Иркутској области, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У наставку ноћне седнице у Братску, на тему ликвидације последица поплава, Владимир Путин је дао налог министру одбране Сергеју Шојгуу да укључи и војску у рад Министарства за ванредне ситуације — ако буде било потребно“, рекао је Песков.

Како пишу медији, припадници Централног војног округа су послати у поплављену зону у Иркутској области. У одреду који се креће из Кемеровске области на Далеки исток Русије се, углавном, налазе инжењери, лекари и стручњаци за логистику. 

Подсетимо, након боравка у јапанском граду Осаки, где је одржан самит Г20, шеф руске државе касно синоћ је долетео у регион који је страдао од стихије изазване обилним падавинама.

Поплављена зона у Иркутској области обухвата 31 насеље. Због обилних падавина и подизања нивоа река остало је потопљено 1.700 кућа, у којима живи више 4.200 људи. У поплавама је, према последњим подацима, погинуло петоро људи, док је евакуисана 1.161 особе.

У 15 центара за привремени смештај становништву се указује сва неопходна помоћ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала