У Европи горе него у Долини смрти: Броје се мртви, букте пожари, температура не пада

© Anthony AnexРасхлађивање у Швајцарској
Расхлађивање у Швајцарској - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање седам особа умрло је у Европи од последица високих температура, док су у Француској и Шпанији пожари уништили велике површине земљишта.

Током викенда страдале су две особе у Француској, две у Шпанији и три у Италији, преноси Танјуг, позивајући се на Ројтерс.

У француском региону Гард забележене су температуре од 45,9 степени, а варнице су изазвале пожар који је спалио 550 хектара земљишта и уништио неколико кућа и аутомобила. Tо је виша температура него у калифорнијској Долини смрти.

Један мушкарац (53) је преминуо, док је учествовао у бициклистичкој трци у региону Арјеж, а полиција истражује тачан узрок смрти.

Пошто су се и други такмичари жалили на мучнину, организатори су трку отказали.

Још један бициклиста преминуо је у региону Воклиз на југу државе, након што се онесвестио због велике врућине.

У Француској је, иначе, у 25 од 90 административних округа усвојена уредба о ограничењу коришћења воде, пре свега за пољопривреду, што може да утиче на жетву.

„Врућина је погодила и винограде Ероа, примећена је велика штета“, рекао је један од виноградара.

Већина пожара која је избила у Шпанији стављена је под контролу, међутим, ватрогасци се и даље боре са ватром у Толеду и Мадриду, а ватра је већ спалила више од 20 квадратних метара земље.

Немачка метео-служба упозорила је на екстремне врућине, а температуре су у неким покрајинама, попут Саксоније, достигле и 39 степени.

Поједини учесници атлетске трке, која се одржавала у Франкфурту, колабирали су због врућине.

У Италији је папа Фрања, током јутарње молитве, рекао да се молио за оне који су највише погођени врућинама — болесне, старе, грађевинске раднике и оне који морају да раде напољу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала