Резолуција о „Прешевској долини“ без кворума у „косовском парламенту“

© Sputnik / Радоје ПантовићМедвеђа
Медвеђа - Sputnik Србија
Пратите нас
„Косовски парламент“ завршио је данас ванредну седницу на којој је било речи о правима Албанаца који живе у три јужне општине централне Србије, у Прешеву, Бујановцу и Медвећи, а о резолуцији која је припремљена у 13 тачака није се гласало због недостатка кворума.

Међу 13 тачака су и следећи предлози: да питање такозване Прешевске долине постане део дијалога Београда и Приштине; да привремене институције у Приштини обавесте међународне институције и форуме о дискриминаторској политици Србије према Албанцима у три јужне општине централне Србије (у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи), пренео је „Телеграфи“.

Предвиђено је и да привремене приштинске институције отворе „дипломатску мисију“ у такозваној Прешевској долини, да се у оквиру „косовске владе“ отвори посебна канцеларија за ове три општине, као и да Приштина издвоји стална средства за њихов развој кроз Национални савет Албанаца за такозвану Прешевску долину.

Посланици нису ни разговарали о предлогу резолуције коју је „косовском парламенту“ упутио председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, а која, између осталог, предвиђа и подршку захтеву Албанаца из ове три општине да се припоје такозваном Косову.

Како ја јавио приштински „Љајми“ очекује се да ће сутра бити одржана седница председништва „косовског парламента“, на којој ће бити одлучено када ће бити заказана редовна седница, на којој ће бити још речи о резолуцији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала