НАТО спрема нове „обојене револуције“ у државама ОДКБ

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Уђи у базу фотографијаВојници ОДКБ
Војници ОДКБ   - Sputnik Србија
Пратите нас
Државе НАТО-а спремају услове за довођење на власт у државама ОДКБ прозападних режима, између осталог и путем „обојених револуција“, рекао је заменик секретара Савета безбедности Русије Рашид Нургалијев у интервјуу „Росијској газети“.

„За нас није тајна да НАТО припрема услове за довођење прозападних режима на власт у одређеним државама Организације за колективну безбедност, укључујући и путем изазивања ’обојених револуција‘“, рекао је Нургалијев.

Према речима Нургалијева, чланице ОДКБ су спремне на плодотворну сарадњу са блоком НАТО-а.

„Имаћемо о чему да разговарамо. То су терористичке претње и питање незаконите миграције, као и борбе против тероризма“, нагласио је он.

„У нашем глобализованом и тесно повезаном свету ми бисмо били заинтересовани за наставак дијалога Русија — НАТО. Међутим, за нас је то могуће само на равноправном нивоу“, нагласио је он.

Нургалијев је подсетио да, какви год да буду односи Русије и НАТО, несугласице са Алијансом имају принципијални карактер.

„Сарадња трећих држава са НАТО увек има антируски карактер. То је много пута потврђено у пракси. Ако се то примени на партнере из ОДКБ, онда је јасно да је циљ Алијансе да се унесе раздор са нашим савезницима из Организације“, нагласио је он.

У састав ОДКБ улазе Јерменија, Белорусија, Казахстан, Киргизија, Русија и Таџикистан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала