Опроштај од Момира Булатовића: Последњи поштени политичар овога доба

© Sputnik / Небојша ПоповићКомеморација Момиру Булатовићу у Подгорици
Комеморација Момиру Булатовићу у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Комеморација поводом смрти првог изабраног предсједника Црне Горе и бившег предсједника Савезне владе СР Југославије Момира Булатовића одржана је у Српској кући у Подгорици.

Многобројним окупљенима се обратио директор Српске куће Емило Лабудовић, који је одао пошту човјеку који је био омиљен међу свим поштеним грађанима Србије и Црне Горе.

Он је додао да их је Момир окупио као што је ова сала била препуна и прије неку ноћ, када нас је са ово истог мјеста увјеравао да није све изгубљено и да има наде.

„Драги Момире, слушао сам те јер сам ти вјеровао, јер сам знао да знаш и јер сам знао твоју душу и твоје поштење. Ти си свиме оним што си био и што си радио измакао из каљуге овог друштва и овог доба“, казао је Лабудовић.

Он је примијетио да је од јуче најчешћи коментар нашег народа био да је „отишао последњи поштени политичар овога доба“.

„Данас они који су те клели и оптуживали за све, а највише за твоју неспремност да се у прљавом политичком рингу бориш свим средствима, признају да си био у праву и да је само таква политика часна за народ и да су само такви политичари свевремени и надвремени.“

Лабудовић је казао и да је Булатовић једнако био човјек и када је стајао очи у очи са најмоћнијим државницима свијета и када се сусретао са обичним грађанима.

„То што си био највећи када је било најтеже свједочи колико си био велики човјек, недостижан и неупоредив. Прави син и наследник великих ровачких и кучких јунака“, казао је директор Српске куће.

Лабудовић је на крају подсјетио на ријечи Милоша Црњанског да „не постоји смрт — већ само сеобе“ и поручио да се ми јутрос не опраштамо од Момир Булатовића, већ га само опет по утјешним ријечима Црњанског, испраћамо на пут гдје га чека „бескрајни плави круг и у њему звијезда“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала