Радње на северу Косова од сутра поново раде

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICРоба широке потрошње из Србије се и даље налази у продаји на КиМ
Роба широке потрошње из Србије се и даље налази у продаји на КиМ  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник удружења привредника на северу КиМ Радош Петровић рекао је да је постигнут договор да продавнице, угоститељски објекти и апотеке, које су претходна два дана биле затворене, од сутра поново почну са радом.

„Протест упозорења је показао снагу, слогу и спремност за борбу Срба на северу Косова и Метохије“, саопштено је после састанка привредника са севера КиМ, а преноси РТС.

„Показали смо снагу, јединство; да не могу да нас сломе и да нећемо да трпимо да се пуца и напада на оне који врше снабдевање основним животним намирницама. Сваки даљи покушај привремених институција из Приштине наићи ће на још снажнији одговор“, наведено је у саопштењу.

„Пошто је ово протест упозорења, радње на Северу, које ће од сутра радити, биће затворене на много дужи период сваки следећи пут када на нас поново буду пуцали зато што возимо млеко, брашно, зејтин или новине на српском језику за српски народ на северу Косова и Метохије“, јасни су српски привредници.

© Фото : Иван РадуловићДва камиона с албанском робом на север КиМ
Радње на северу Косова од сутра поново раде - Sputnik Србија
Два камиона с албанском робом на север КиМ

„Свесни смо да нас чека дуготрајна борба, која захтева јединство, труд, можда и жртвовање... Ми другу земљу немамо и ову нашу не дамо ником“, истакнуто је у саопштењу.

Привредници су поново апеловали на међународну заједницу да коначно схвати драматичност ситуације на северу Космета и да реагује како би пацификовала привремене институције Приштине, пре него што се деси неки инцидент који би могао ствари довести до тачке без повратка.

Већ два дана продавнице, локали, апотеке, пекаре и остале радње на северу Косова и Метохије су затворене. Власници тих радњи на тај начин подигли су свој глас против трговинске блокаде и таксе од 100 одсто коју су приврмене институције из Приштине увеле на робу из централне Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала