Шта је превагнуло у корист Немице?

Шта је превагнуло у корист Немице?
Пратите нас
После тродневних преговора у Бриселу је постигнут договор да на чело нове Европске комисије дође Немица Урсула фон дер Лајен. Током маратонских разговора, ситуација се мењала из часа у час, а у игри су претходно спомињани и водећи кандидат Европске народне партије Манфред Вебер и холандски социјалиста Франс Тимерманс.

После тродневних преговора у Бриселу је постигнут договор да на чело нове Европске комисије дође Немица Урсула фон дер Лајен. Током маратонских разговора ситуација се мењала из часа у час, а у игри су претходно помињани и водећи кандидат Европске народне партије Манфред Вебер и холандски социјалиста Франс Тимерманс.

Шта је превагнуло у корист Немице? Каква се политика од ње може очекивати? Зашто су преговори ишли тако тешко и шта све то говори о стању у европским институцијама? Чему Србија може да се нада од нове ганрнитуре у Бриселу?

У емисији Спутњик интервју о овим питањима разговарамо са Сузаном Грубјешић, генералном секретарком Европског покрета у Србији. Емисију слушајте на таласима Радија Студио Б или онлајн на нашем сајту.

Емисију уређује и води Тања Трикић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала