Амерички генерал открио план САД ако дође до нуклеарног рата

© Depositphotos.com / CurraheeshutterНуклеарна експлозија
Нуклеарна експлозија - Sputnik Србија
Пратите нас
Начелник Генералштаба Ратног ваздухопловства САД Дејвид Голдфејн открио је детаље америчког плана који ступа на снагу у случају да дође до нуклеарног рата, преноси портал „Дифенс мејвен“.

Голдфејн је нагласио да у таквом случају прво треба да позове Тода Волтерса, шефа Европске команде Оружаних снага САД, након чега ће „одједном“ снаге САД и НАТО почети са форсираним контранападом, укључујући и „употребу ловаца, бомбардера, авиона-танкера, средстава за извиђање, као и сајбер, космичке и специјалне операције“.

Према речима генерала Голдфејна, након тога, он треба да се повеже са шефом америчке команде Теренсом О’Шонесијем, како би се пружио одговор и на америчкој територији.

Противракете копненог базирања ће бити спремне да одбију ракетни напад и да открију, међу лажним циљевима, праву бојеву главу. Након тога, на завршној етапи ће бити искоришћена нуклеарна подморница, која ће извести разорни удар испод воде.

Трећи контакт Голдфејна ће бити шеф Стратешке команде САД Џон Хајтен. Он ће морати да каже какав нуклеарни напад ће бити потребан за „обуздавање“ противника.

„Свака од ових мисија је ’сигурна победа‘ и свака од њих треба да буде истовремено покренута“, цитира Голдфејна портал специјализован за војна питања „Дифенс мејвен“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала