Квентин Тарантино најавио крај каријере

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIКвентин Тарантино у Кану
Квентин Тарантино у Кану - Sputnik Србија
Пратите нас
Филм „Било једном у Холивуду“ могао би бити и последњи уметнички филм у стваралачкој каријери Квентина Тарантина, пише магазин „Џи кју“.

„Мислим да сам, што се тиче филмова намењених приказивању у биоскопима — дошао до краја пута“, цитира часопис „Џи кју“ 56-годишњег Тарантина:

„ Видим себе како пишем књиге или позоришне комаде. Једноставно, сматрам да сам свету филма дао све што сам могао“, изјавио је Тарантино.

Како наводи „Џи Кју“ — Тарантино је у прошлости више пута размишљао о завршетку стваралачке каријере и постављао је себи задатак да сними тачно десет филмова. „Било једном у Холивуду“ је његово девето остварење намењено приказивању у биоскопима.

После изласка на велике екране филма „Проклетници“ 2009. године, Тарантино је у шали рекао да његов одлазак из кинематографије може да се деси и раније, ако критичари и публика одушевљено прихвате филм „Било једном у Холивуду“.

„Ако буде добро прихваћен, вероватно нећу ићи до броја 10. Можда се зауставим управо сада“, преноси часопис Тарантинове речи.

Бред Пит, који игра у филму „Било једном у Холивуду“, изјавио је за „Џи Кју“ да режисер не блефира.

„Мислим да је смртно озбиљан. Искрено — жалим због тога, али он често размишља о тренутку у коме ће осетити да му је време да завршава са режисерским послом“, сматра Пит.

Светска премијера филма „Било једном у Холивуду“ одржана је на Канском фестивалу. Радња филма се одвија у Лос Анђелесу 1969. године. Филм прати причу бивших звезда телевизијских вестерна Рика Далтона и Клифа Бата (Леонардо Дикаприо и Бред Пит). Главни заплет у филму је смештен у позадини догађаја који су у вези са бандом Чарлса Менсона и са убиством супруге Романа Поланског, глумице Шерон Тејт (улогу тумачи Маргот Роби).

Квентин Тарантино је постао светски познат после изласка филма „Петпарачке приче“ 1994. године. Међу његовим радовима су и филмови „Улични пси“ (1992.), „Џеки Браун“ (1997.), „Кил Бил“ (2003. и 2004.), „Проклетници“ (2009.) и „Ђангова освета“ (2012.).

Чак шест његових филмова се налази на списку „Сто најбољих филмова свих времена и нација“, у избору часописа „ФХМ“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала