Неће успети! Вулин о одлуци Приштине да забрани званичницима Србије улазак на Косово

© Министарство одбранеАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија
Пратите нас
Забрана уласка званичницима Србије на простор АП Косово и Метохије је још један је доказ да руководство у Приштини бежи од дијалога по сваку цену, изјавио је министар одбране Александар Вулин и поручио да нико не може да прекине везу између Срба на КиМ и њихове Владе и председника.

„Након што су доживели фијаско са покушајима да натерају Србе да купују шверцовану робу из камиона, сада покушавају да казне Србе тако што ће им забранити или што ће им прекинути везу њиховим државним руководством", навео је Вулин, коментаришући одлуку привремених институција Приштине да забране улазак српским званичницима на КиМ.

Он је нагласио да Приштина неће успети ништа да уради ни овај пут.

„Ово није политика, ово је одмазда, ово је покушај да свој бес искале на Србима са простора КиМ, покушавајући да прекину сваку везу имеђу њих, Владе Србије и њиховог председника. То једноставно неће бити могуће, није могуће, никада у томе нису успели, неће успети ни овај пут“, рекао је Вулин.

Он је указао и на то да је ово тест за нову бриселску администрацију — да ли су у стању да остваре свој ауторитет и обезбеде, бар елементарно, кретање људи, када већ нису успели да обезбеде кретање робе.

„Надам се да ће нова бриселска администрација напустити ону праксу саопштења у којима се истиче да обе стране треба да се уздрже и у којима стално покушавају да изједначе Србију са самопроглашеним шиптарским руководством“, изјавио је Вулин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала