Путин открио кључну разлику између САД и Русије

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија се не меша у послове других земаља и то је кључна разлика у односу на Сједињене Америчке Државе и на низ њихових сарадника, изјавио је председник Русије Владимир Путин у интервјуу за италијански лист „Коријере дела сера“.

„Оптужбе против Русије за мешање у америчке изборе су врхунац апсурда. Опште је познато како се све то завршило — ни са чим, са неуспехом“, објаснио је Путин.

Према његовим речима, одсуство завере потврђено је и налазима комисије америчког специјалног тужиоца Роберта Милера:

„Нису успели да прикупе чињенице, само зато што оне и не постоје“.

„Интересантно је да су санкције, наметнуте нашој земљи под изговором ових оптужби, још увек на снази. Исте врсте је и бука око руског мешања у изборне процесе у Европској унији. То је објављено непосредно пред изборе за Европски парламент. Чинило се да су у питању били покушаји да се Европљанима унапред предложи да је управо ’злокобно мешање Русије‘ било разлог за лоше резултате појединих политичких снага“, истакао је руски лидер.

„Али, главни циљ њихових аутора остао је исти: наставак сатанизације Русије у очима грађана Европске заједнице“, додао је Путин.

„Желим да будем веома јасан: ми се нисмо мешали и не намеравамо да се мешамо у унутрашње послове ни земаља Европске уније ни других земаља света. То је наша кључна разлика у односу на Сједињене Америчке Државе и неке од њихових савезника који су, на пример, подржали државни преврат у Украјини у фебруару 2014. године“, нагласио је Путин.

Путин ће у четвртак бити у посети Апенинима, током које ће разговарати са председником Италије Серђом Матарелом, премијером Ђузепеом Контеом и сусрести се са папом Фрањом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала