БИП се (не) затвара: Македонци раскинули уговор

© Фото : Компанија БИПБИП
БИП - Sputnik Србија
Пратите нас
БИП за сада неће бити угашен. Радници су на одмору до 16. јула, а у наредном периоду фирмом ће руководити стечајни управник, јавља Б92.

У наредном периоду интезивно ће се тражити стратешки партнер, јер је летња сезона у јеку. Бивши закупац, компанија „М6 ЕДЕН СРБ“, одлази из Београда.

За Б92 су потврдили из компаније „М6 ЕДЕН СРБ“ да су они одлучили да прекину уговор о пословној сарадњи са А.Д. БИП у стечају.

„Веровали смо у могућности развоја једне од највећих пивара у региону и са ентузијазмом смо кренули пре две године у обнову. Покушали смо да направимо нешто позитивно за Београд, за Србију, да дамо дух и живот једној компанији, која је 180 година симбол Београда. Нажалост, без обзира на велика месечна улагања, посвећеност и ентузијазам, нисмо успели, јер са овим концептом нема могућности за успех. Ово не значи да ћемо се повући, јер Београду је потребно квалитетно пиво. Продужићемо у другачијем смеру са другим концептом. Могући је почетак улагања у будућност са новим пројектима у Србији. Захваљујемо се свим субјектима“, изјавили су из „М6 ЕДЕН СРБ“.

Они су потврдили да је од 01. јула 2019. године започео процес измиривања обавеза према запосленима и према свим повериоцима.

Репортер Б92 разговарао је и са радницима ове фирме.

„Тренутно је 125 запослених на одмору до 16. јула, када очекујемо наставак производње. БИП ће бити у стечају. Имамо информације да неће бити отпуштања, већ да се тражи нови закупац. Чули смо да се три фирме интересују: једна је позната по производњи меса, друга је из Крагујевца, а трећа је из Апатина“, прича један од радника, који није желео да открива идентитет.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала