Кнежевић: Случај „државни удар“ је део борбе против СПЦ

© REUTERS / Stevo VasiljevicМилан Кнежевић и Андрија Мандић
Милан Кнежевић и Андрија Мандић - Sputnik Србија
Пратите нас
Пресуда српским опозиционарима за припрему наводног државног удара у Црној Гори је заправо део кампање коју власти у Подгорици воде против Српске православне цркве, каже осуђени лидер Демократског фронта Милан Кнежевић.

„Ми још увек нисмо добили писану верзију пресуде и зато немамо могућности да уложимо жалбу Апелационом суду. Схватамо то као још једну врсту политичких махинација. Потребно им је да ту пресуду испуне измишљотинама, на основу којих су и засновали оптужницу и зато је до сада нисмо добили, иако је изречена још пре два месеца“, рекао је Кнежевић за „РИА Новости“.

Виши суд у Подгорици донео је 9. маја пресуду у случају за наводни покушај државног удара 16. октобра 2016. године. Том пресудом лидери Демократског фронта, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, осуђени су на по пет година затвора. Обојица су и даље на слободи.

Према речима Кнежевића, из Вишег суда су саопштили да рок достављања писане пресуде може да потраје и више од два месеца.

„Ми у ДФ водимо уобичајен политички живот. Активно смо учествовали у припреми масовног народног скупа за празник Свете Тројице 16. јуна у Подгорици, против отимања имовине Митрополије црногорско-приморске“, каже Кнежевић.

Он сматра да је оно што се догодило њему и Андрији Мандићу, као политичким представницима српског народа, било увод у дефинитивни обрачун са српским наслеђем и са самом Српском Православном Црквом у Црној Гори.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала