Рамин вулгаран одговор на питање о великој Албанији запањио учеснике самита у Познању

© AP Photo / Czarek SokolowskiЕди Рама на самиту у Познању
Еди Рама на самиту у Познању - Sputnik Србија
Пратите нас
Албански премијер Еди Рама рекао је данас да Србија не треба да се осећа угрожено због споразума Тиране и Приштине о заједничкој спољној политици, те поручио да у региону треба престати са „истим старим сра*има из прошлости“ и ићи напред.

Овај директан и за званичнике неуобичајен одговор Рама је дао на питање новинара у Познању да ли тај споразум угрожава регионалну стабилност и доприноси стварању велике Албаније, преноси Танјуг.

„Београд има своје мишљење и позицију, ми имамо своје“, рекао је Рама и додао да је споразум са Приштином била исправна одлука и да је то требало још раније да се уради, те да нико због тога не треба да се осећа угрожено.

„Ми никог не нападамо, само јачамо међусобну сарадњу. То је нормално. Желео бих да и са Србијом јачамо сарадњу и да идемо напред. Не видим зашто би се Србија осећала нападнуто“, рекао је Рама и додатно појаснио, не бирајући речи:

„Ми у региону треба да престанемо са истим старим сра*има из прошлости“, рекао је Рама.

Сви у региону треба да иду напред, да се ради на јединственом тржишту, а не да се прави атмосфера као да је неко нападнут, закључио је Рама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала