Русија наставља да јача потенцијал војске Венецуеле

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Министар спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва ће наставити да јача потенцијал оружаних снага Венецуеле, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Ми ћемо, наравно — у оквиру постојећих уговора, радити на јачању капацитета оружаних снага ове земље“, рекао је Рјабков новинарима.

Заменик министра је нагласио и да су „спекулације да се руска војска налази у Венецуели више пута демантоване“.

„Желим да нагласим да је у питању рад са техником која се тамо испоручује. Потребно је да се ради мирно, систематски и без обазирања на интриге непријатеља“, додао је он.

Руски авион Ан-124 - Sputnik Србија
Ко су руски војници који су слетели у Венецуелу

Рјабков је истакао и да је Москва одлучна да се одупре покушајима унутрашњих и спољних непријатеља, који желе да дестабилизују ситуацију у Венецуели.

„Категорички је неприхватљива политика диктатуре, рестрикција и санкција против суверене државе. Категорички је неприхватљив сваки покушај да се споља подрива ситуација у Венецуели и да се на њу врши незапамћен спољни притисак, као што се сада дешава, и то преко Вашингтона“, нагласио је високи дипломата.

Заменик руског министра саопштио је да ће посетити Венецуелу 20. и 22. јула, где ће учествовати на министарском састанку Покрета несврстаних и где ће одржати билатералне састанке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала