Руси подигли „сухоја“ због америчког шпијунског авиона (видео)

CC BY 2.0 / Flickr / Ian is here / Амерички извиђачки авион Боинг П-8А Посејдон
Амерички извиђачки авион Боинг П-8А Посејдон - Sputnik Србија
Пратите нас
Ловац Су-27 дежурних ваздухопловних снага Јужног војног округа Русије подигнут је у ваздух како би пресрео амерички извиђачки авион П-8А „Посејдон“ који је летео изнад неутралних вода Црног мора и приближавао се граници Русије, саопштила прес-служба Министарства одбране Русије.

„За пресретање циља подигнут је ловац Су-27 из састава дежурних снага противваздушне одбране Јужног војног округа“, наводи се у саопштењу Министарства.

​Министарство одбране је нагласило да се посада руског авиона „приближила на безбедној удаљености од ваздушног објекта и идентификовала га као амерички извиђачки авион П-8А „Посејдон“, а он је одмах променио правац лета и удаљио се од државне границе Русије“.

При томе је Су-27 поштовао међународна правила за коришћење ваздушног простора и, након завршетка задатка, вратио се на базни аеродром.

​Према наводима портала „Плејн радар“, амерички авион полетео је из ваздухопловне базе у Италији 3. јула у вечерњим часовима, након чега је извршио извиђање дуж руске обале Црног мора.

Авион „Боинг П-8 Посејдон“ је патролни авион предвиђен за откривање и уништавање непријатељских подморница у подручјима патроле, извиђања, и учешћа у противподморничким и у операцијама спасавања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала