Сателит „Метеор-М“ стигао на одредиште

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаЛансирање ракете-носача "Сојуз 2.1б" са међуорбиталним тегљачем "Фрегат" и метеоролошким сателитом "Метеор-М" на космодрому "Восточни"
Лансирање ракете-носача Сојуз 2.1б са међуорбиталним тегљачем Фрегат и метеоролошким сателитом Метеор-М на космодрому Восточни - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски метеоролошки сателит „Метеор-М“ број 2.2 изведен је на радну орбиту на висини од 832 километра, саопштио је за Спутњик портпарол „Роскосмоса“.

Директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин написао је на свом налогу на Твитеру да је преузета контрола над „Метеором“ и да су откривени соларни панели.

​Ракета „Сојуз 2.1б“ са тегљачем „Фрегат“, са „Метеором“ и са 32 мала сателита лансирана је у петак ујутру. Десет минута након старта, „Фрегат“ се са сателитима одвојио од треће фазе „Сојуза“.

Сада међуорбитални тегљач треба да изведе и преостале сателите (Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Немачке, Тајланда и Чешке), универзитетске апарате Шведске, Француске, Немачке, Естоније и Еквадора, као и руске уређаје „Сократ“, „ВДНХ-80“ и „АмурСат“. Сателити ће бити послати на две орбите — на висине од око 580 и 530 километара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала