Како је Путин постао кум ћерки украјинског посланика Медведчука

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Виктор Медведчук, лидер украјинске странке Опозициона платформа — За живот, током гостовања на телевизији „Русија 1“ испричао је како се упознао са руским председником и како је дошло до тога да уопште Владимир Путин буде кум приликом крштења његове ћерке.

Упознали су се, каже, још почетком 2000-их на једном од званичних догађаја, када је Медведчук био заменик председника Врховне раде, а Путин је већ тада постао председник.

„Нешто касније сам постао шеф администрације и одржавао сам контакте са руским, такође, шефом администрације Дмитријем Медведовом, па сам се у том периоду додатно сусретао са Путином“, рекао је.

Међутим, нешто касније, када му се родила ћерка, његовој жени је, како објашњава, пала на памет идеја да пита Путина да ли би желео да буде кум приликом њеног крштења.

„То је идеја моје жене — Оксане. Она ме је питала да ли бих замолио Путина да буде кум. Било ми је изузетно пријатно када се сложио са идејом, то је била за нас велика част, поносни смо на то“, казао је Медведчук.

Упитан да ли се његова ћерка икада после видела са руским председником, Медведчук је рекао да јесте, као и да се то догодило на Криму још пре 2014. године, када је то полуострво враћено у састав Руске Федерације.

„Тада јој је Путин поклонио букет цвећа и плишаног меду“, додао је.

Иначе, Медведчук је својевремено изјавио да му многи украјински политичари завиде на томе што лично зна Путина, као и да је породично са њим повезан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала