Последњи руски авиони долетели из Грузије: Од сутра забрана летова

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Уђи у базу фотографијаА321 "Аерофлот"
А321 Аерофлот - Sputnik Србија
Пратите нас
Последњи авиони руских авио-компанија долетели су из Грузије, будући да од сутра ступа на снагу потпуна обустава летова из Русије ка тој земљи.

Како преносе медији, међу последњим авионима долетеле су летелице компанија „Уралске авио-линије“ и „С7“, које су полетеле у вечерњим сатима из Тбилисија.

Подсетимо, у грузијској престоници 20. јуна почели су протести због тога што је током отварања Генералне седнице Међупарламентарне скупштине православља шеф организације, посланик Државне думе Русије Сергеј Гаврилов сео у фотељу председавајућег Парламента Грузије.

Он сам је објаснио да му је то место понудила грузијска страна, у складу с протоколом који налаже та врста скупова. Касније је у центру града почео митинг којем се прикључила опозиција, са захтевом да чланови Владе поднесу оставке.

Само дан касније је председник Русије Владимир Путин потписао указ којим се забрањује руским авио-компанијама да превозе грађане из Русије у Грузију, почевши од 8. јула, а туристичким агенцијама је препоручено да не продају ваучере за путовање у Грузију. Влади Русије је наложено да обезбеди повратак Руса у домовину.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала