Сплит: Чистачице у штрајку, шефови чисте тоалете

© Flickr / enjosmithСплит , Хрватска
Сплит , Хрватска - Sputnik Србија
Пратите нас
Због штрајка чистачица на аеродрому у Сплиту који траје већ пет дана, шефови аеродромских служби морали су да чисте терминале и тоалете у тој ваздушној луци.

Скоро 80 одсто чистачица штрајкује од прошлог уторка, тражећи плате веће од 3.000 куна (око 48.000 динара), због чега су улази на терминале, паркинг и тоалети у страшно лошем стању, пише „Слободна Далмација“.

„Ситуација је страшна. Заудара у згради, а тоалети су у грозном стању. Није било друге него да особље почисти барем део смећа у путничкој згради“, рекла је једна од запослених.

Кроз аеродром у Сплиту у суботу је прошло рекордних 29.000 путника, док се данас очекује промет од око 24.000.

На сплитском аеродрому су потврдили да је штрајк готово већине чистачица очекивано узроковао проблем нечистоће у путничком терминалу и површинама које су у склопу аеродрома, тако да су запослени, уз свој посао, морали да се организују између себе како би почистили за хиљадама путника.

„Чистимо колико можемо и одржавамо ред“, рекао је Мате Мелван, вођа Службе прихвата и отпреме на сплитском аеродрому и додао да Управа већ дуже време преговара са компанијом која је уговорни давалац услуга чишћења и траже решења за овај проблем, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала