Други дан протеста испред зграде телевизије у Тбилисију (видео)

© SputnikПротест у Грузији
Протест у Грузији - Sputnik Србија
Пратите нас
Грађани Тбилисија други дан протестују испред зграде телевизије „Рустави 2“ због тога што је водитељ Георгиј Габунија у својој ауторској емисији псовао руског председника Владимира Путина.

У недељу увече водитељ Георгиј Габунија започео је свој ауторски програм „П. С.“ на телевизији „Рустави 2“ псовањем руског председника Владимира Путина, иако медији нису пренели шта је конкретно рекао.

Велики број корисника друштвених мрежа у Грузији осудио је Габунију и изразио забринутост да би грузијско-руски односи могли додатно да се погоршају.

Генерални директор телевизије „Рустави 2“ Ника Гварамија изјавио је да псовке уживо сматра неприхватљивим, иако се слаже са ставом водитеља. Изјаве водитеља осудили су и председник и премијер Грузије.

Касније се компанија званично извинила због опсценог језика у програму.

У недељу у току ноћи стотине становника Тбилисија окупило се испред зграде телевизије „Рустави 2“. Они су бацали јаја на зграду телевизије, тражећи да водитељ и генерални директор буду отпуштени. Руководство телевизије објавило је информацију о престанку емитовања програма, све док „телевизија и њени новинари не буду потпуно обезбеђени“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала