Министарство спољних послова Србије: Изјава Борисова неприхватљива

© Sputnik / Александар МилачићЗастава Србије
Застава Србије  - Sputnik Србија
Пратите нас
У Министарство спољних послова Србије позвана је привремена отправница послова у Амбасади Републике Бугарске у Београду Ива Крулева ради разјашњења ситуације која је настала после иступања председника Владе Бугарске Бојка Борисова у вези са једнострано проглашеном независношћу Косова и Метохије.

Крулева је позвана по налогу министра спољних послова Ивице Дачића и том приликом је још једном истакнуто да је изјава премијера Борисова неприхватљива, јер није тачна, а тиче се најзначајнијег питања за сваку земљу — питања територијалног интегритета, саопштено је из Министарства.

Та изјава није у складу са очекивањима Републике Србије у вези са пријатељским и добросуседским односима. Поновљено је да се Србија нада да се такве изјаве неће поновити убудуће. Став ЕУ није независно Косово и тога би сви требало да се придржавају“, наводи се у саопштењу.

Како се напомиње, у отвореном разговору са српске стране је изражено изненађење због позива који је овим поводом упућен амбасадору Републике Србије у Софији.

Поновљена је спремност Србије да настави да развија и продубљује добросуседске односе са Бугарском и још једном истакнута захвалност на подршци коју Бугарска пружа Србији на путу ка ЕУ, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала