Због претњи насиљем пропао телевизијски мост између Кијева и Москве

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУкрајинска застава у Кијеву
Украјинска застава у Кијеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска телевизија „Њузван“ отказала је телемост Кијев-Москва због претњи физичким насиљем над запосленима, саопштила је телевизија.

„Због директних претњи физичким насиљем телевизији, новинарима и њиховим породицама, 'Њузван' саопштава да отказује телемост 'Треба да разговарамо'“, објавила је телевизија на својој интернет страници.

„Наш покушај да организујемо платформу за расправу о неполитичким питањима обичних људи који никада нису доводили у питање територијални интегритет Украјине, без политичара и мрских пропагандиста, довела је до тога да је у последње време низ политичких странака покренуло снажан информациони напад против наше телевизије“, наводи се у саопштењу.

Такође се наводи да су након објављивања о телемосту уследиле изјаве о протестима испред зграде канала, а такође су се чуле и „директне претње физичким насиљем против новинара и њихових породица“.

Раније је прес-служба ВГТРК саопштила да ће се 12. јула између студија телевизије „Русија 1“ у Москви и „Њузван“ у Кијеву одржати телемост под називом „Треба да разговарамо“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала