Пуне руке посла српских цариника: Новитети на граници, илегални мигранти све маштовитији

© Управа царинаМигранти на царинском скенеру
Мигранти на царинском скенеру - Sputnik Србија
Пратите нас
Цариници се на нашим најфреквентнијим прелазима ка ЕУ готово свакодневно сусрећу са „слепим путницима“, а од почетка године до данас откривено је близу 850 таквих случајева.

Тако је на прелазу Батровци 25. јуна у камиону чачанских регистрација натовареном ауто-гумама пронађено пет миграната, док је 2. јула скенер регистровао још тројицу у товару отпадног папира који је бугарски шлепер превозио ка Словенији.

Највише покушаја миграната да се илегално домогну неке од земаља ЕУ забележено је на прелазу Хоргош, али и на прелазу Шид.

Поједини штампани медији извештавају да су мигранти увели и неке новитете у покушајима илегалног пребацивања преко границе.

Тако су, на пример, примећени случајеви крађе идентитета, односно покушаји да се преко границе пређе са путним исправама држављана Србије који су им ликом слични, док су се погранични органи суседних држава сусретали и са покушајима миграната да границу пређу потпуно уроњени у расути товар робе, попут кукуруза у зрну, када су за дисање користили само цевчице, пренео је Танјуг.

© Управа царинаМигранти излазе из хладњаче
Пуне руке посла српских цариника: Новитети на граници, илегални мигранти све маштовитији - Sputnik Србија
Мигранти излазе из хладњаче
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала