Русија: Чему узбуна због изласка Ирана из нуклеарног споразума

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Трампове изјаве о постепеном смањењу обавеза Ирана, на које је пристао у нуклеарном споразуму из 2015. године, не би требало да доводу до комешања, оценило је Министарство спољних послова Русије.

„Изјаве представника Министарства спољних послова Ирана и Организације за атомску енергију на конференцији за новинаре у Техерану 7. јула о чврстој намери да се направи додатни корак ка постепеном смањењу обавеза из нуклеарног споразума не би требало да изазивају толику узбуну. Ради се искључиво о добровољним обавезама Ирана, које је преузео у духу компромиса и ради закључивања нуклеарног споразума“, наводи се у саопштењу Министарства.

У међувремену, наводи МИП Русије, услови споразума давно су грубо прекршени.

„И, као што сви знамо, то није урадио Иран“, навело је Министарство, подсетивши да су САД још пре годину дана одбациле све своје обавезе из нуклеарног споразума и прекршиле Резолуцију СБ УН 2231. Вашингтон, и поред тога, опет тражи да Техеран настави да испуњава своје обавезе.

Међународна агенција за атомску енергију претходно је потврдила да је Иран прекорачио ограничење за обогаћивање уранијума од 3,67 одсто.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала