Хрватски ветерани против концерта српског рокера: „Убицама је доносио радост господин Бајагић“

© Sputnik / Александар МилачићМомчило Бајагић Бајага
Момчило Бајагић Бајага - Sputnik Србија
Пратите нас
Део хрватских ветерана из Плоча код Метковића, противи се наступу српског кантаутора Момчила Бајагића Бајаге, који је планиран за 27. јул, у оквиру Фестивала „од2до2“ у том граду; и од организатора, Удружења студената, траже да његов наступ буде отказан.

Плочански ветерани кажу да је 1993. године Бајага „дизао морал српским војницима у Книну“.

„Од 1991. до 1995. године трајао је у Хрватској ’Домовински рат‘. На једној страни били су они који су Републику Хрватску доживљавали својом домовином, на другој страни била је ’великосрпска окупаторска армада‘, вишеструко бројнија и пуно боље наоружана. Ова друга страна окупирала је трећину Хрватске, разорила и спалила градове и села који су јој били у домету. Страна која је бранила Хрватску од ’окупатора‘ своје војнике назвала је ’бранитељима‘, јер су то и били“, пишу бивши плочански бранитељи у саопштењу које преноси портал „Роготин“.

„Њиховим убицама разоноду, опуштање, освежење и радост након напорног убијања доносио је и господин Бајагић“, наводи се у саопштењу, које преноси и портал „Индеx“.

Наводећи да ће се сада „морални хигијеничари“ позвати на антисрпство и националистичку затуцаност подносиоца захтева забране наступања господина Бајагића у Плочама, тврдиће да је разлог тражења забране то што је Бајагић — Србин.

„Такви аргументи не да су промашени, него су ниски, подли, злобни и злокобни: у Плочама и околици већ су наступали и наступат ће певачи и глумци из Србије. Не пада нам на памет да будемо против некога само зато што је Србин, не само зато што нисмо затуцани националисти, већ и зато што су, за време ’великосрпске агресије‘, Хрватску бранили и многи грађани српске националности“, наводе у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала