Ко су руски пранкери чија је шала са Заевом продрмала Балкан (видео)

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПрезентација књиге "Вован и Лексус. Коме звони телефон"
Презентација књиге Вован и Лексус. Коме звони телефон - Sputnik Србија
Пратите нас
Алексеј Стољаров (Лексус) и његов пословни партнер Владимир Кузњецов (Вован) постали су ноћна мора многих политичара.

Читав регион два дана препричава како су ови духовити и довитљиви момци збили шалу са македонским премијером Зораном Заевом, који је „прогутао“ и додатно обогатио њихову причу да бивши председник Украјине Петро Порошенко води порекло, ни мање ни више, него од —Александра Македонског.

У том телефонском разговору причало се о још којечему, а читаоце Спутњика данас подсећамо да је један од двојице шаљивџија недавно био у Београду и да га је у својој емисији „Маша и…“ угостила наша новинарка Маша Радовић.

Алексеј Стољаров, познатији као Лексус, говорио је о томе како шала може да промени ток светске политике, ко је од државника највише насео на лажне телефонске разговоре, али и како Путин реагује на ову врсту хумора.

Примарна делатност двојице руских пранкера је разоткривање политичких тајни путем лажног представљања у телефонским разговорима са светским лидерима.

Маша Радовић је са Лексусом разговарала о ризицима и последицама које њихов посао носи, колико је српски државни врх инспиративан за њихове шале, као и са ким би од историјских личности ступили у контакт када би могли да се врате у прошлост.

На питање која је најповерљивија информација до које су дошли путем лажног телефонског представљања, Стољарову је било тешко да издвоји једну.

„Доспели смо до тачних информација кад су украјински диверзанти дигли у ваздух електростаницу која је обезбеђивала Kрим струјом. Ми смо сазнали ко је то конкретно урадио, којим оружјем је електрана дигнута у ваздух и добили смо материјале о кривичном делу од украјинског Министарства унутрашњих послова“, прокоментарисао је пранкер за Спутњик, не одбацујући могућност да се неко од лидера нашег региона ускоро нађе на мети њихових позива.

© SputnikАлексеј Стољаров Лексус позира екипи Спутњика у Београду
Ко су руски пранкери чија је шала са Заевом продрмала Балкан (видео) - Sputnik Србија
Алексеј Стољаров Лексус позира екипи Спутњика у Београду

„Читав Балкан је занимљив. Знамо да се у последње време земље придружују НАТО-у и схватамо колико су актуелне власти ваших суседа подређене америчком Стејт департменту. Занимљиво нам је да покажемо ту везу“, загонетно је тада наговестио наш саговорник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала