Олујно невреме за 15 минута уништило више од 50 аутомобила у Улцињу (видео, фото)

CC0 / Pixabay / Олуја на мору
Олуја на мору - Sputnik Србија
Пратите нас
Дан после олујног невремена које је захватило Улцињ и залеђе у ноћи између уторка и среде, сумирају се размере материјалне штете која се, према грубим проценама, мери стотинама хиљада евра.

Права је срећа да у овој непогоди која је трајала петнаестак минута није било повређених, иако је једна породица сатима остала одсечена у монтажној кући на Ади Бојани, јер су прилазне путеве блокирала оборена стабла која је ишчупао ветар.

Начелник Службе заштите и спасавања Општине Улцињ Саубих Мехмети казао је за барски портал „Једро“ да су порушена стабла уништила више од 50 аутомобила у улцињском крају.

Ураган - Sputnik Србија
Русију погодио снажан ураган (видео)

Олујни ветар односио је кровне конструкције са угоститељских и стамбених објеката, док је плажни мобилијар на Великој плажи, дугачкој око 13 километара, у потпуности уништен.

Такође, власник Луна парка је за једну ноћ изгубио око 200.000 евра, колико вреди опрема коју је уништило невреме у кратком року. Само код два закупца плажа на Великој плажи у Улцињу уништено је око 1.000 лежаљки.

Закупцима улцињских плажа требаће десетак дана да Велику плажу поново оспособе и опреме новим плажним мобилијаром. Две дрвене лежаљке и сунцобран коштају око 75 евра.

У улцињским насељима Лиман, Пињеш, Ђернама и Метеризи јак ветар је носио црепове са кућа, ломио дрвеће, чак и стогодишња стабла маслине. Ветар је поломио и конструкције за билборде.

Припадници Службе заштите и спасавања у среду ујутро су крчили пут од Улциња ка Ади Бојани од десетина оборених стабала. Коначна штета тек ће се утврдити наредних дана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала