Упркос забранама Кијева, новинари Русије и Украјине ће одржати телемост

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаСтудио телевизије Russia Today у Москви
Студио телевизије Russia Today у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Власник и водитељ украјинске телевизије „Њузван“ Тарас Козак изјавио је да ће у петак бити одржана украјинско-руска видео-конференција.

„Јутрос смо се договорили да у петак буде одржан телемост на руској телевизији“, рекао је Козак на састанку са руским премијером Дмитријем Медведевом у Москви.

„Хвала вашим новинарима који не одустају од те теме, јер удео руске телевизије у Украјини такође постоји. Постоје сателитске антене и људи виде истину, јер желе да разговарају мимо политике“, рекао је власник телевизије „Њузван“, који је и требало да води ову видео-конференцију, али је она одложена из безбедносних разлога.

Козак је изразио наду да ће Украјинци на изборима за Врховну раду дати праву оцену „партије рата“ и да ће се комуникација између руског и украјинског народа наставити. Он је додао да су новинари „Њузвана“ већ позвани у тужилаштво на испитивање.

Раније је телемост „Треба да разговарамо“ између студија телевизија „Русија 1“ у Москви и „Њузван“ у Кијеву био планиран за 12. јул. Наглашено је да би требало да се одржи без учешћа политичара и политике, да би требало да буде дијалог међу народима.

Кијев је оштро критиковао ову идеју, а против су били и актуелни и бивши председник, Врховна рада, Министарство спољних послова и Савез новинара Украјине.

Са друге стране, Москва је ту иницијативу подржала.

Телевизија „Њузван“ је 8. јула саопштила да отказује видео-конференцију због претњи физичким насиљем украјинским новинарима и њиховим породицама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала