„Кустендорф класик“, дан други: Старе руске романсе и наполитанске песме

© Sputnik / Александар МилачићТакмичари на "Кустендорф класик" фестивалу
Такмичари на Кустендорф класик фестивалу - Sputnik Србија
Пратите нас
Другог дана фестивала „Кустендорф класик“ наступиће пијаниста Александар Маџар, а затим и баритон Василиј Герело, који ће извести старе руске романсе и наполитанске песме.

Након спектакуларног отварања седмог фестивала руске класичне музике у Дрвенграду, посетиоце „Кустендорф класика“ очекује разноврстан уметнички програм.

Дан на Мећавнику почео је пројекцијом филма „Тема“ руског редитеља Глеба Панфилова, а онда је уследио такмичарски и ревијални програм у оквиру којег ће бити изведена савремена опера Микаела Таривердијева „Очекивање“ у режији Владана Ћурковића и под диригентском управом Марије Стајић.

© Sputnik / Радоје ПантовићТакмичари на "Кустендорф класик" фестивалу
„Кустендорф класик“, дан други: Старе руске романсе и наполитанске песме - Sputnik Србија
Такмичари на "Кустендорф класик" фестивалу

Након концерта Симфонијског оркестра „Кустендорф“, који ће извести композицију М. Мусоргског „Ноћ на голом брду“, у вечерњим сатима очекује се наступ пијанисте Александра Маџара. Српски „мајстор клавира“, који је имао 14 година када је као најмлађи ђак уписао Факултет музичке уметности у Београду, уз пратњу оркестра извешће Концерт за клавир и оркестар бр. 1 П. И. Чајковског.

У дворани „Проклета авлија“ званичан програм другог дана фестивала руске класичне музике „Кустендорф класик“ биће завршен наступом руског баритона Василија Герелоа који ће уз клавирску пратњу Олега Вајнштајна и Симфонијског оркестра „Кустендорф“ запевати руске арије и романсе и наполитанске песме.

© Sputnik / Александар МилачићСвечано отварање фестивала Кустендорф класик
„Кустендорф класик“, дан други: Старе руске романсе и наполитанске песме - Sputnik Србија
Свечано отварање фестивала Кустендорф класик

Главни покровитељ фестивала је компанија „Гаспромњефт“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала