Туристичке агенције немају информације да има повређених

© Giannis MoisiadisНевреме у Грчкој
Невреме у Грчкој - Sputnik Србија
Пратите нас
У туристичким агенцијама у Србији кажу да, према подацима са којима они располажу, нема повређених српских туриста у снажном невремену које је погодило Халкидики.

 

Један српски туриста је пријавио да му је пало дрво на аутомобил у Пефкохорију, на првом прсту Халкидикија.

Такође, представници агенција у Београду су рекли Тањугу да ће ситуација бити нормализована до краја дана.

У агенцији Тим Травел кажу да су од својих представника добили информације да је јака олуја синоћ погодила Халкидики, слична као пре неколико недеља у Београду и да још нема струје.

Север Касандре, на првом прсту Халкидикија, више је погођен него на пример његова летовалишта Полихроно, Ханијоти и Пефкохори.

До 18 сати би требало да буде нормализована ситуација, а нека места попут Неа Мудање и Криопигија су већ добила струју.

Струја је, кажу у Тим Травелу, нестала због пада далековода код Неа Мудање.

Иначе, на плазама су поломљене лежаљке, сунцобрани и друге ствари.

На Ситонији, другом прсту, нема воде и струје, али се и ту очекује нормализација ситуације током дана. Највише је погођен нови део Сартија.

У агенцији Травелланд кажу, такође, да им се ниједан српски туриста није обратио са било каквом повредом која је узрокована јаком кишом и невременом.

Наводе да ће све бити враћено у нормалу најкасније до сутра ујутру.

У тој агенцији кажу да ће туриста којем је пало дрво на аутомобил бити обешћене.

Истичу да је прошле године у Грчкој била већа олуја од ове која је сада погодила Халкидики.

Српска туристкиња са Халкидикија се путем вибера јавила Тањугу и написала да од синоћ немају воду нити струју, као ни интернет.

"Укључила сам се само да јавим мамама да не брину. Била је заиста страшна олуја, срећом почела је кад смо ми ушли у собу па нисмо били у опасности. Иначе је летело све... лезаљке, сунцобрани, кровови, дрвеће... Ауто смо проверили ноћас у неком тренутку и био је ок, од јутрос не знам. Сада је само облачно и тихо. Као после олује", навела је она.

У Октопод травелу за Тањуг кажу да се туристи који су преко те агенције уплатили летовање у Грчкој, а ни туристички представници нису до сада јављали агенцији са информацијама да су имали веће проблеме због невремена.

Највише проблема било је у местима Неа Потидеа на Касандри и Неос Мармарасу на Ситонији и то углавном у хотелском смештају где претежно одседају руски туристи, док су наши углавном у апратманском смештају.

"Плашили смо се да би вода могла да уђе у смештаје у приземљу где имамо доста аранжмана у неким местима али срећом то се није десило. У неким местима нема струје и воде али је најављено да ће то бити решено до 13 сати данас", каже Дејан Вукарица, шеф продаје у Октопод травелу.

Он истиче да до сада није било много позива и да се нада да неће доћи до отказивања аранжмана.

Следећу смену имамо 14. јула и пратићемо ситуацију и у складу са тиме доносити даље одлуке, а у циљу да се туристима гарантује безбедност на летовању, каже Вукарица.

На грчком полуострву Халкидики проглашена је ванредно стање после снажног невремена које је трајало само 20 минута, а у којем је погинуло шест туриста, а око 100 повређено.

Према првим информацијама полиције, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дечак из Румуније, мушкарац и дечак из Русије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала