Заев: Разговарао сам са Тачијем, а са Вучићем разменио поруке

© AP Photo / Ronald ZakЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да је разговарао са председником привремених косовских институција Хашимом Тачијем и да је разменио поруке са председником Србије Александром Вучићем.

Како је пренето Танјугу из кабинета Заева, он је то изјавио медијима у Скопљу поводом разговора са руским комичарима, од којих се један представио као украјински председник Петар Порошенко. Њему је македонски премијер открио наводни план Вучића и Тачија о размени територија. Како је Заев рекао, Тачи је од њега тражио објашњење поводом те изјаве.

„Ми никада нисмо имали детаље преговарачког процеса Београда и Приштине. Заправо, и Тачи и Вучић знају да ми то не знамо, јер не размењујемо информације о томе“, рекао је Заев.

Раније је председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио да је синоћ разговарао телефоном са македонским премијером ради разјашњења изјаве у вези са наводним договором Тачија и Вучића о размени територија, који је Заев открио наводном председнику Украјине Петру Порошенку.

Тачи је изјавио да је током разговара Заев рекао да је био жртва преваре, а да је изјава коју је дао у вези са наводним договором између косовског и српског председника о размени територија „била заснована на гласинама, дезинформацијама и подацима које су објавили Спутњик и други руски медији“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала