Члан Трамповог кабинета подноси оставку после скандала са „изопаченим милијардером“

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп и Александар Акоста
Доналд Трамп и Александар Акоста  - Sputnik Србија
Пратите нас
Александар Акоста ће поднети оставку на позицију секретара за рад у администрацији председника САД Доналда Трампа.

Вест о оставци је потврдио Трамп.

Акоста је био умешан у скандал око контроверзног милијардера Џефрија Епстајна, који је ухапшен због злостављања малолетних девојчица.

Епстајн је ухапшен због оптужби да је сексуално злостављао на десетине, а према неким сведочењима — и стотине малолетних девојчица. Према наводима оптужнице, неке од њих су имале само 13 или 14 година.

Милијардер је, наводно, управо у овој палати напаствовао десетине девојчица. Хапшење је уследило читаву деценију након што се Епстајн нагодбом извукао из сличних оптужби на Флориди.

© AP Photo / Uma SanghviЏефри Епстајн
Члан Трамповог кабинета подноси оставку после скандала са „изопаченим милијардером“ - Sputnik Србија
Џефри Епстајн

Федерални тужиоци из Мајамија припремили су обимну оптужницу на 53 стране против Епстајна, али је она 2008. године експресно сторнирана, након што је са Епстајновим адвокатима постигнута тајна нагодба.

Уместо доживотне робије, Епстајн је у затвору у Палм Бичу провео само годину дана, након што се изјаснио кривим по оптужби за проституцију. Притом — дозвољено му је било да затвор напушта шест дана недељно, и то на по 12 сати.

Договор је склопио Александер Акоста, бивши правобранилац Јужног дистрикта на Флориди, који је сада на функцији секретара за рад у Влади Доналда Трампа.

Акоста се, према наводима „Њујорк тајмса“, приватно срео са Епстајновим адвокатима у његовој компанији, када су и утаначени детаљи нагодбе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала