„Кустендорф Класик“, дан трећи: На реду еминентни уметници из Русије и Јерменије

Баритон Васелиј Герело је имао фантастичан наступ на фестивалу.
Баритон Васелиј Герело је имао фантастичан наступ на фестивалу.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Последњи дан овогодишњег фестивала „Кустендорф Класик“ обележиће додела награда младим такмичарима и наступ еминентних уметника из Русије и Јерменије.

„Кустендорф Класик“ и ове године дао је прилику многим извођачима да први пут наступе на тако високом нивоу, да се упознају са мајсторима уметности и да поделе искуства и утиске са вршњацима из других земаља. И, што је најважније — фестивал је добио репутацију одскочне даске за развој музичке каријере младих. У оквиру три дана трајања фестивала одржане су и мастер радионице за младе таленте, које су држали познати музичари.

На филмском програму, који се на овом фестивалу традиционално одржава у преподневним сатима, трећег дана фестивала нашло се остварење „Добродошли, или без преступа“ руског редитеља Елема Климова.

Након ревијалног и такмичарског дела програма биће уприличена додела награда — Златне, Сребрне и Бронзане матрјошке — младим музичарима из музичких школа и академија из Србије, Републике Српске, Русије, Белорусије, Немачке и Кине.

Током три дана млади музичари такмичили су се у извођењу дела класичне музике, и то у две старосне категорије: од 13 до 17 година и од 18 до 25 година.

Најбоље ће изабрати жири којим председава ректор државне Музичке академије из Белорусије Јекатерина Дулова, а остала два члана су композитор Ања Ђорђевић и пијаниста Александар Маџар.

Фестивал ће затворити концерт виолончелисте Нарека Хакназарјана, народног уметника из Јерменије, виолинисте Хачатура Алмазјана и баритона Ефима Заваљног, као и „Крагујевчког певачког друштва“ у пратњи Јужносахалинског симфонијског оркeстра, под диригентском палицом Тиграна Хакназарјана.

Главни покровитељ фестивала је компанија „Гаспром њефт“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала