Синиша Михајловић саопштио да болује од леукемије

© AP Photo / Marco VasiniСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски тренер и некадашњи врхунски фудбалер Синиша Михајловић на конференцији за штампу саопштио је да болује од леукемије.

„Сазвао сам ову конференцију за новинаре и замолио за приватност, јер сам лично хтео да кажем екипи и јавности ову вест. Нажалост, то се није остварило и нису сви поштовали моју жељу. У намери да продају неколико стотина примерака више, покварили су дуготрајно пријатељство", рекао је Михајловић, мислећи на новинаре листа „Коријере дело спорта".

Конференцији је присуствовао и директор Болоње Валтер Сабатини, преноси РТС.

„Тренер је показао велику храброст када је заказао конференцију за новинаре, да би говорио о својој ситуацији. Овде смо да га подржимо. Породица Сапуто је долетела из Монтреала. Овај човек ће увек моћи да рачуна на Болоњу. Биће уз нас и ми ћемо бити уз њега, штагод да се догоди. Овај човек је веома јак. И хајде да кажемо јасно - Синиша ће остати тренер Болоње и ништа се неће променити! Дошли смо овде да разјаснимо Синишино стање, али одмах да буде потпуно јасно, Синиша остаје тренер Болоње без обзира на све. Он је јак и пребродиће све", рекао је спортски директор Болоње Валтер Сабатини.

„Имао сам температуру и први тестови нису показали ништа посебно, али лекарка није веровала да је реч само о температури. Направили смо још један тест и он је показао да имам леукемију", рекао је 50-годишњи Михајловић и додао:

„Кад сам добио вести, јако су ме погодиле. Данима сам плакао, цео живот ми је пролазио пред очима. Нису то сузе од страха. Поштујем болест, али супротставићу јој се, као што сам увек у животу чинио. Не могу дочекати да одем у болницу и кренем с борбом. Агресивна је, али победива."

Осврнуо се и на односе у клубу и чињеницу да упркос дијагнози остаје тренер.

„Желим да захвалим свима у Болоњи, од председника до економа, они су ми као породица, баш као и моји фудбалери. Мени је то важно, рекао сам играчима да ћу победити болест, а за то треба да око себе имам људе које волим. Нико не треба да ме сажаљева, добро сам", рекао је Михајловић.

Након тога реч је добио и клупски лекар.

„Као што је Михајловић рекао, није имао симптоме, био је апсолутно добро", рекао је доктор, а умешао се Михајловић

„Полудео сам", рекао је српски тренер, а доктор је додао:

„То је добро, то ће ти помоћи да нападнеш болесне ћелије одмах. Лагали смо о здрављу Михајловића, рекли смо да има грозницу. Волели бисмо да је грозница", рекао је доктор.

Михајловић је у јануару други пут у каријери преузео Болоњу уместо Филипа Инзагија и одличним резултатима обезбедио опстанак у Серији А без проблема, иако је екипа претходно била у тешкој ситуацији.

Пред старт нове сезоне добио је финансијски јачи уговор, до 2022. године, уз гаранције клуба у улагања у тим, што се и догодило.

Прослављени трофејни играч Војводине, Црвене звезде, Лација и Интера, Синиша Михајловић је 2006. почео тренерску каријеру током које је водио репрезентацију Србије, кратко и лисабонски Спортинг, a бивши селектор  је у Италији радио и као тренер Катаније, Фиорентине, Сампдорије, Торина и Милана.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала