Кинески медији: ТОС-1А најубојитије руско наоружање (видео)

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаТешки вишецевни ракетни лансер ТОС-1А
Тешки вишецевни ракетни лансер ТОС-1А - Sputnik Србија
Пратите нас
Тешки вишецевни ракетни лансер ТОС-1А представља најубојитије руско наоружање у последњих 10 година, будући да је у стању да уништи читава насеља за само седам секунди, пишу кинески војни стручњиаци, а преносе тамошњи медији.

Наиме, реч је о наоружању које је опремљено ракетама калибра 220, а у стању је за тих седам секунди да испали читав лансер. При таквом испаљивању, ракете падају на 200 пута 400 метара.

ТОС-1 је опремљен модерним системом за управљане паљбом. Сва усмеравања и припреме за паљбу се обављају унутар возила, тако се посада не излаже непријатељској ватри.

Возило може да се заустави и пуца на видљиве мете у року од 90 секунди од тренутка кочења, а њиме управљају три члана посаде, заповедник, тобџија и возач.

Пуњење лансирних цеви обавља се уз помоћ ТЗМ возила за пуњење, које је такође направљено на темељу подвожја Т-72 тенка. Опремљено је краном који носи сет ракета.

Кинески стручњаци су упоредили ТОС-1А са сличним лансерима ранијих генерација, али ниједан није у стању да изведе све што може овај – да погоди циљеве са таквом прцизношћу, да буде изузетно ефикасно и у уличним борбама, као и да пружи подршку тешкој артиљерији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала