Медији плаше немачке грађане изненадним нападом Русије

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ми-8АМТШ
Хеликоптер Ми-8АМТШ - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија наставља да се наоружава „забрањеним“ ракетама и спрема се за вођење регионалних ратова у Европи, што тера НАТО да реагује, пише немачки лист „Велт“.

„Велт“ се у свом чланку позива на извештај генерал-потпуковника Бундесвера у пензији и бившег заменика генералног секретара НАТО-а Хајнриха Брауса и директора Института за политичку безбедност са Килског универзитета Јоакима Крауса.

Краус сматра да док се Европа бави климатским променама и мигрантима, Русија се без икаквог разлога спрема за регионалне ратове у Европи, које намерава да води, претећи употребом нуклеарног оружја.

Према мишљењу Брауса, Русија тражи конфронтацију са западним државама и жели да уништи међународни поредак и поткопа јединство НАТО-а.

Према речима бившег начелника Бундесвера, Русија зна да не може да победи у рату против НАТО-а, због чега може да изведе „неочекивани напад“, подржан претњом употребе нуклеарног оружја.

Тада ће, како наводи Краус, европске државе морати да бирају између рата и радикалне промене „статуса кво“ како би задовољиле Москву. Као могуће мете „напада“ Русије означавају се Црноморски регион, Балтик, Пољска и Украјина.

Осим тога, Браус и Краус су саопштили да ће кључну улогу у том „конфликту“ имати Немачка, због свог географског положаја, због чега се Влада Немачке позива да максимално брзо подигне Бундесвер у стање борбене готовости како би могао да реализује комплексне војне задатке НАТО-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала